VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY

Tyto všeobecné podmínky upravují práva a povinnosti objednavatelů, kupujících a účastníků kursů na jedné straně (dále jen "zákazník") a provozovatele projektu Lucianum na druhé straně (dále jen "provozovatel").

1. Podmínky účasti v kursech:

- účast v jednotlivých kursech není zpravidla ničím omezená, snad jedině mít elementární znalosti ze základní školy,

- doporučeno je si přinést něco na zápis poznámek a na celodenní kursy pohodlnější oblečení,

- na krátké kursy (2 hodiny) není zajištěno občerstvení, u celodenních je způsob stravování uveden u jednotlivých kursů (pokud není uvedeno, je potřeba si ho zajistit a přivézt s sebou)

2. Způsoby platby:

V současnosti je prozatím možná platba pouze z účtu na účet, případně v hotovosti (platba pomocí platební brány a platební karty se připravuje).

a) Po přihlášení na vybraný kurs zákazníkovi přijde zpráva o přihlášení na vybraný kurs, ale s platbou je potřeba vyčkat na zprávu potvrzující konání vypsaného kursu (po dosažení minimálního počtu účastníků).

b) Jakmile přijde zákazníkovi potvrzující zpráva o konání kursu s výzvou k zaplacení zálohy 100,- Kč (možno i celou částku najednou, samozřejmě u kursů s cenou nedosahující této částky je platba jen do výše částky ceny kursu)

- prozatím je platba možná pouze převodem na účet číslo 304875092/0300, případně mne kontaktujte pro sjednání jiného způsobu platby

- v platbě je potřeba uvést jako variabilní symbol číslo, které je složeno z čísla kursu ze seznamu kursů (např. 102 - pro kurs 102 Zdravý život) a data jeho konání z termínů kursů - v případě konání v několika dnech je rozhodující datum prvního dne konání (např. 27. 3. nutno doplnit do variabilního symbolu 2703 a výsledný VS bude 1022703)

- do zprávy pro příjemce je nutno uvést jméno a příjmení účastníka kursu (ne plátce)

doplatek kursovného je nutno provést tak, aby byla platba přičtena na účet před započetím kursu, anebo lze platit hotově na místě před začátkem kursu (variabilní symbol platby a zpráva pro příjemce jsou stejné)

3. Storno podmínky:

3.1 Zrušení kursu provozovatelem

a) Provozovatel si vyhrazuje právo vyhlášený kurs zrušit zejména z důvodu nenaplněnosti minimální kapacity, případně z jiného závažného důvodu.

b) O zrušení kursu bude provozovatel bezodkladně zákazníka informovat prokazatelným způsobem, zejména e-mailem, který zákazník uvedl v přihlášce nebo SMS zprávou v případě vyplnění telefonního čísla v přihlášce.

c) V případě zrušení kursu je zákazníkovi vrácena bezodkladně záloha nebo celá částka zaplacená za kurs.

3.2 Zrušení účasti v kursu zákazníkem

a) Zákazník má právo zrušit svou přihlášku v kterémkoli kursu kdykoliv po přihlášení.

b) Zrušení přihlášky musí být provedeno pomocí e-mailu provozovateli s uvedením názvu kursu a jeho termínu. Zrušit přihlášku lze také pomocí SMS zprávy provozovateli.

c) Pokud zákazník zruší svou přihlášku nejméně 7 dní před konáním kursu bude mu vrácena záloha za kurs nebo celá zaplacená částka. 

d) Pokud zákazník zruší svou přihlášku v době kratší než 7 dní před konáním kursu, bude mu vrácena pouze částka bez zálohy 100,- Kč. U kursů s cenou nedosahujících výše zálohy se rozumí zálohou tato cena nižší. Provozovatel si vyhrazuje právo vrátit zálohu i v případě zrušení kursu v kratší době než 7 dní.

e) Provozovatel vrátí zálohu nebo celou zaplacenou částku zákazníkem při zrušení kursu do 7 dní.